FAIRcity gaat van start

logo

Persbericht FAIRcity

 

FAIRcity gaat van start

 

Het platform FAIRcity Amsterdam organiseert in de maand mei een reeks activiteiten: van films tot lezingen, van een fietsdemonstratie op 28 mei tot een conferentie in Paradiso op 29 mei.

 

Sinds januari bestaat FAIRcity: een platform van inmiddels meer dan 200 mensen en organisaties. Aanleiding zijn onder meer de uitverkoop van de stad aan de toeristenindustrie, afbraak van de sociale woningvoorraad, onbetaalbare huur- en koopprijzen, verdwijnen van vrijplaatsen en de tolerantie die in de verdrukking komt. Daartegen stellen wij een faire stad; een sociale, open, diverse, betaalbare en relaxte stad.

 

Onder de slogan WIJ WILLEN DE STAD organiseert FAIRcity  in de maand mei een groot aantal activiteiten.

De start is op zaterdag 30 april in het Bajesdorp, de kunstenaars vrijplaats aan de voet van de Bijlmerbajes, Daar wordt om 20.30 de film Rebelse Stad, over Amsterdam in de jaren ’60, vertoond. Nu het Rijks Vastgoed Bedrijf gisteren bekend maakte het hele Bajescomplex aan een project ontwikkelaar te willen verkopen, wellicht ten koste van de vrijplaats, krijgt de start op deze plek een actuele betekenis.

 

Het programma in mei omvat o.a. een groot aantal films over actuele onderwerpen, een lezing van Ewald Engelen, een internationale conferentie van wetenschappers en activisten en een conferentie over wooncoops.  Zie voor het hele programma de bijlagen. Op 29 april komt een speciale FAIRcity krant uit met het hele programma.

 

Met een ACTIEweekend
op 28 en 29 mei sluit FAIRcity de maand af. Op de conferentie in Paradiso op 29 mei zal ondermeer het karakter en de organisatie van FAIRcity ter discussie staan. Nu functioneert FAIRcity als een   open platform waar iedereen die de uitgangspunten onderschrijft, aan mee kan doen. Een steungroep doet de interne organisatie; de deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de activiteiten. Maandelijks is er een open meeting.

 

Stop de uitverkoop van de de stad: Wij willen de stad

De stad is er al, nu nog FAIR

 

 

 

Amsterdam, 28 april 2016

www.FAIRcity.amsterdam

https://www.facebook.com/FairCity/

info@faircity.amsterdam

Contactpersoon: Danielle Sonder  tel.nr. 06-37 09 47 35

Programma FAIRcity