Blokkeer de huurverhoging!

De Woonbond organiseert op zaterdag 24 januari een actiecafé in Utrecht. Die dag lanceren we de landelijke petitie tegen de huurverhoging en willen we samen met huurdersorganisaties in gesprek over het voeren van acties door het hele land. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat politiek en verhuurders dit jaar niet om het protest tegen de huurstijgingen heen kunnen.

actiecafe

De afgelopen twee jaren zijn huurders geconfronteerd met gigantische huurverhogingen. De huren stegen in deze periode gemiddeld bijna tien procent. Het komende jaar wil minister Blok verhuurders opnieuw toestaan om huurverhogingen ver boven de inflatie te vragen. De Woonbond gaat daarom samen met huurders en huurdersorganisaties actie voeren tegen de huurstijgingen.

Omdat het actiecafé ook het startsein is voor de landelijke petitie, delen we actiepakketten met posters, actie-kaartjes en handtekeningenlijsten uit. Maar we willen ook plannen maken voor acties die we door het hele land kunnen voeren. We gaan daarom in kleinere groepen brainstormen.

Kom ook naar het actiecafé en zet betaalbaar huren op de agenda van politiek en verhuurders!

Het actiecafé wordt gehouden in café Stairway to Heaven aan Mariaplaats 11/12 in Utrecht. Van 10:00 tot 14:00 gaan we met elkaar in gesprek over hoe we door het hele land actie kunnen voeren om politiek en verhuurders duidelijk te maken dat huurders het niet langer pikken.

Alle lidorganisaties van de Woonbond zijn van harte welkom. Er is plek voor zo’n 200 mensen. Klik hier om u aan te melden.